Beleggen voor beginners

0
750
beleggen voor beginners

Beleggen voor beginners

Beleggen voor beginners maar ook beleggen voor gevorderden, daar richten wij ons op met onze website BeursVandaag.nl. Geld sparen loont al jaren niet meer. Niets voor niets zien we dan ook dat er steeds meer geld vloeit naar de beurs. Beginnen met beleggen blijft een spannende aangelegenheid. Mijn advies is altijd om eerst goed kennis tot je nemen wat voor beleggingsinstrumenten er zijn op de financiele markten, en te kijken welke type belegging bij je past. Er zijn beleggers die niet elke dag nerveus naar de beurskoersen willen kijken en er zijn beleggers die juist de spanning zoeken en graag bedreven willen zijn in traden. Een coachtraject beleggen voor beginners is dan ook wat wij met regelmaat organiseren. Mede door mijn jarenlange beurservaring, kan ik beleggers door middel van praktijkvoorbeelden,

​Opleiding beleggen voor beginners

Beleggen zal voor velen nieuwe materie zijn. Je kunt namelijk beleggen in aandelen, obligaties en opties. Daarnaast zijn er mogelijkheden om in turbo’s of sprinters te beleggen. Dit zijn echter de wat speculatievere beleggen, maar waar je met een gering bedrag behoorlijk kunt profiteren van een grote winst. De volatilty is echter zeer hoog, dus daarom is het goed om de kenmerken en eigenschappen van deze mogelijkheden te bestuderen in plaats van direct een start te maken. Erg interessant is om de optiestrategieen te bestuderen die je kunt toepassen op je aandelebezit. Je kunt dus je gehele aandelenportefeuille goed afdekken. Daarnaast kun je extra rendement genereren door bijvoorbeeld callopties te schrijven. Hiermee maximeer je weliswaar je winst, maar je weet waar je aan toe bent op einddatum. Een opleiding voor beginners kan erg veel hulp bieden om te weten waar jij je het fijnst bij voelt. Rustig passief beleggen of actief dagelijks traden. Dat is een afweging die voor iedereen anders is.

Het beste boek beleggen voor beginners

Om je kennis goed op peil te houden of als je een begin maakt met beleggen, dan wil je natuurlijk weten wat er allemaal voor mogelijkheden zijn op het gebied van beleggen. Bestaat er een beste boek van beleggers? Veel boeken behandelen vaak dezelfde onderwerpen, zoals hoe aandelen werken en welke optiestrategieen je kunt toepassen. Zelf heb ik ooit mijn eerste boek geleend van de bibliotheek toen ik 15 jaar oud was. Dat boek is geschreven door Stan Weinstein, Secrets for profiting in Bull and Bear markets. Dit boek is nog steeds een veel gelezen boek. Beleggen voor beginners wordt hierdoor in een klap zo goed duidelijk beschreven, want de grootste valkuilen voor beleggers is dat men in bepaalde fases waarin bijvoorbeeld een aandeel zich beweegt, verkeerde beslissingen neemt. Puur alleen om technisch naar een aandeel of index te kijken. Dus altijd handelen conform de trend waarin een aandeel of index zich beweegt, en niet op basis van gevoel. Een blik naar een koersgrafiek, zegt meer dan 1.000 woorden is een veel voorkomende gezegde.

​Online beleggen voor beginners

Om kennis te maken met beleggen, kan het erg interessant zijn om virtueel te beleggen, meer om gevoel te krijgen hoe de dynamiek werkt op de beurs. Er zijn tal van platformen waar je gebruik van kunt maken. Je kan bijvoorbeeld fictief beleggen, waarbij je met een fictief startkapitaal kunt gaan beleggen. Bij sommige platformen kun je bijvoorbeeld beleggen met 25.000 Euro of 100.000 Euro. Beleggen voor beginners is op deze manier een uitstekende methode om kennis te maken met de mogelijkheden op de beurs. Maar ook om de gevaren te ontdekken door niet de juiste beslissingen te nemen. Het is zeker de moeite te waard om hier ervaring en kennis in op te doen.

Beleggen op korte termijn of voor langere termijn

​Of je voor de korte termijn belegd of voor de langere termijn, dat maakt nogal wat uit. De fluctuaties van de koersen op de beurs zal voor een korte termijn belegger als muziek in de oren klinken. Beleggen voor de korte termijn kan heel interessant zijn. Doordat de winstkansen hoog zijn, is het risico ook groter dan dat je voor de langere termijn belegd. Als je voor de korte termijn wil gaan beleggen, dan zijn aandelen, opties en turbo’s interessante beleggingsmogelijkheden. Timing is erg belangrijk als je belegd voor de korte termijn. Als je voor de langere termijn jouw geld wil beleggen, dan zou je kunnen denken aan een goede gestructureerde fondsen- of aandelenportefeuille. Doordat je goed kan spreiden en het geduld hebt om het kapitaal te laten groeien, zal je dat op einddatum ook merken. Ondanks dat er tussentijds fluctuaties zijn op de beurs.

Fundamentele of technische analyse

Er zijn verschillende benaderingen mogelijk om tot een beleggingsbeslissing te komen. Zo zijn er mensen die graag de kerncijfers bestuderen van een onderneming en willen weten hoe de winstgroei van de onderneming zich ontwikkelt, om daar vanuit een beeld te krijgen voor de toekomst. Er zijn tal van analisten te vinden die op basis van fundamentele analyse hun visie geven over aandelen en de financiele markten. Een andere benadering is technische analyse. Door middel van koersgrafieken tracht men koerspatronen en trends te ontdekken van waaruit je een beeld kunt krijgen over de fase waarin bijvoorbeeld een aandeel zit. Zit het aandeel in neerwaartse trend, zijwaartse trend of stijgende trend. Ik ban van mening dat technische analyse niet mag ontbreken om tot een beleggingsbeslissing te komen. Het helpt de belegger om direct een beeld te krijgen van de conditie van een bepaald aandeel. Dit is ook toepasbaar voor andere soort beleggingen, zoals beleggen in valuta’s of beleggen in grondstoffen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here