Technische analyse Heineken

0
1044
technische analyse Heineken

In dit artikel bespreken we de technische conditie van Heineken. Wat geeft technische analyse Heineken nu aan en welke koerstrends zijn er zichtbaar voor de korte en lange termijn? Onderstaand lees je meer over technische analyse Heineken voor de korte en lange termijn.

Langetermijn technische analyse Heineken

Als je vanaf 1992 in aandelen Heineken had geïnvesteerd, dan zou je een prachtige rendement op je aandelen hebben gemaakt. We hebben het dan over koersniveau’s van rond de 4 a 5 Euro.

Momenteel staan de aandelen Heineken genoteerd op een koers van zo rond de 92 Euro. De top van Heineken was zo rond de 103 Euro begin februari 2020. Het aandeel is daarna met de gehele AEX index naar beneden getrokken en kwam vervolgens op een belangrijke steunlijn van zo rond 68 Euro.

Uit de koersgrafiek van Heineken blijkt duidelijk dat er een duidelijke wil is om de opgaande trend te hervatten. De top van 87 Euro medio juli dit jaar is ook al opwaarts doorbroken en het lijkt erop dat we laatste belangrijke weerstandsniveau van 104,40 Euro zullen gaan testen.

Ook de lange termijn indicatoren geven een doorbraak aan voor de lange termijn. Het aandeel Heineken is altijd een grote sterspeler geweest op de Amsterdamse effectenbeurs, en was dan ook het pareltje van de beurs.

technische analyse Heineken

Korte termijn technische analyse Heineken

De technische analyse voor de korte termijn voor het aandeel Heineken, laat zien dat we vanaf 4 november dit jaar op een koers van 76,28 Euro zijn doorgeschoten naar een koers van 94,20 Euro deze maand, een explosieve stijging van maar liefst 23% in 1 week tijd!

Koersgrafiek Heineken

We zien nu wel een ‘overbought’ signaal in de RSI indicator ontstaan, en als we kijken naar de koers van Heineken, dan zou je mogen veronderstellen dat een adempauze wenselijk zou zijn, om vanuit een mogelijke koerscorrectie, weer de aandelen Heineken te kunnen kopen.

Er is in ieder geval voldoende ruimte naar de bovenkant waar rond de 103 Euro nog een stevige weerstandsniveau wacht. Het is echter wel mogelijk dat het aandeel Heineken tot om en nabij 90,56 Euro corrigeert, om vanuit dit niveau de stijgende trend voor te zetten.

Het is afhankelijk hoe krachtig het aandeel blijkt te zijn, doordat grote beleggers het aandeel niet echt terug laten zakken. Alhoewel een gezonde correctie richting 85 Euro bijvoorbeeld aantrekkelijk zou zijn, omdat er dan 50% retracement correctie heeft plaatsgevonden, acht ik ook de kans mogelijk dat de correctie beperkt blijft.

Technische analyse Heineken:

Korte termijn: neutraal | Lange termijn: opwaarts

Disclaimer: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Een volledig risicovrije belegging bestaat niet. BeursVandaag geeft geen beleggingsadvies. Dit artikel moet dan ook niet als zodanig gelezen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here