Technische analyse DAX

0
418
Technische analyse DAX

Korte termijn technische analyse DAX

Als we de korte termijn grafiek van de DAX index bekijken, dan zien we een vorige top van 13.290 punten op 10 september jl. Deze zou wel eens weer getest kunnen worden. Tenminste zolang de koers het houdt op de stijgende steunlijn. De korte trend is opwaarts.

Vanaf 8 september jl. is de DAX omhoog gegaan en zien we een keurige korte termijn opwaartse trend. Daarentegen zien we de MACD indicator iets verzwakken. Het is van belang dat in de komende dagen de MACD weer opwaarts gaat krullen en dat de momentum weer toeneemt. Zolang de koersen op de Duitse beurs zich gestaag blijft ontwikkelen boven de stijgende steunlijn, dan is een verdere opmars zeer waarschijnlijk.

Charttechnische analyse DAX

Korte termijn koersgrafiek DAX index: OPWAARTS

Middellange termijn trend DAX index

Vanaf 8 juni j.l. zien we een einde van de sterk stijgende trend van de DAX index. Vanaf 19 maart dit jaar klom de DAX index van 8.260 naar de top van 9 juni dit jaar op 12.900 punten. Een mooie stijging! De koersgrafiek van de DAX vertoont vanaf 8 juni dit jaar tot heden een stabiel verloop.

De koers van de Duitse beurs, de DAX index, is nu ruim 3 maanden in een zijwaartse trend terechtgekomen. De bandbreedte wordt steeds smaller waarin de DAX beweegt, en de vraag is nu dan ook, wanneer de de technische signalen voor de Duitse beurs duidelijker gaat worden. Voor de langetermijn beleggers is het dus even afwachten. Traders kunnen mooi in- en uitstappen in deze fase. De MACD indicator is vrij stabiel. Het is dus afwachten welke richting wordt gekozen.

Technische analyse DAX

Middellange termijn koersgrafiek DAX index: NEUTRAAL

Lange termijn technische analyse DAX index

Uit de koersgrafiek van de DAX index voor de langere termijn zien we dat vanaf 23 maart jl. een opmars vanaf het niveau van 8.320 punten is opgetreden tot het huidige niveau van ongeveer 13.440 punten.

Een zeer scherpe stijging van de Duitse beurs in een korte tijd. Uit de langetermijn koersgrafiek van de DAX index zien we dan ook dat er nog één hobbel genomen moet worden en dat het niveau van 13.740 doorbroken moet worden, wil er sprake zijn van een doorbraak voor de langetermijn. Zover is het nog niet.

De DAX grafiek kan ook een zijwaarts verloop laten zien gedurende een wat langere tijd. Dat zal de tijd uit moeten wijzen. Mocht het technisch beeld van de DAX index iets verzwakken, dan zou je ook als langetermijn belegger de steunlijn rond 11.560 punten in de gaten kunnen houden om aandelen te kopen. In ieder geval zitten we nu net in een fase waarbij we moeten kijken welke richting gezocht wordt.

Langetermijn koersgrafiek DAX index: NEUTRAAL

Koersgrafiek DAX index

Disclaimer: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Een volledig risicovrije belegging bestaat niet. BeursVandaag geeft geen beleggingsadvies. Dit artikel moet dan ook niet als zodanig gelezen worden.

Actuele trendsignalen volgen?

“Beursvandaag kan jou informeren over interessante aandelen. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here