Technische analyse Arcelor Mittal: breken we door naar een lange stijgende trend?

0
533
Langetermijn koersgrafiek Arcelor Mittal

Lange termijn uitbraak zichtbaar voor Arcelor Mittal?

Langetermijn grafiek Arcelor Mittal

Vanaf 2018 tot begin deze week, zagen we een langjarige downtrend van het aandeel Arcelor Mittal. Technisch gezien wordt het nu spannend. Op de daggrafiek van Arcelor Mittal zien we namelijk wel een uitbraak, maar dit is een middellange termijn visie. Dus voor de middellange visie voor het aandeel Arcelor Mittal, daar komen we zometeen op.

Rond de 11,48 Euro ligt een zware weerstand voor dit aandeel. Een doorbraak zou betekenen dat de lange downtrend wordt afgebroken en dat is een serieus signaal voor beleggers die willen instappen. Maar zover is het nog niet. De eerste horizontale weerstand rond 10,76 Euro is al doorbroken. Er ligt nu dus nog een andere weerstand te wachten, namelijk rond de 11,48 Euro.

Middellange termijn grafiek Arcelor Mittal

Technische analyse Arcelor Mittal

Technische analyse beeld van Arcelor Mittal voor de middellange termijn ziet er hoopgevend uit. We zien geen extreme uitschieters in de volumegrafiek, die blijft rond gemiddeld. Dat had ik overigens liever op een hoger niveau gezien. De MACD indicator beweegt wel boven de 0-lijn en vertoont eveneens een stijgende lijn. Zoals net aangegeven, is er nog een een dalende weerstandslijn die doorbroken moet worden, die we net zagen op de langetermijn koersgrafiek van Arcelor Mittal.

Korte termijn grafiek Arcelor Mittal

Technische analyse Arcelor Mittal

De kortetermijn grafiek van Arcelor Mittal vertoont een klassieke uitbraak. Technisch gezien hadden we na de uitbraak van 17 september jl. een mooie pullback gezien naar een niveau van 11,22 Euro. Hier zie dat de steunniveau succesvol getest is en dat het aandeel na deze koerscorrectie weer in een opgaande trend komt.

Het ziet er veelbelovend uit als het aandeel het niveau van 11,50 Euro passeert, dus de top van 17 september jl. Dan kan het aandeel de stijgende trend hervatten. Als dan ook de dalende weerstandslijn doorbroken wordt, zoals we dat op de langetermijn grafiek van Arcelor Mittal kunnen zien, dan staan de lichten op groen.

 

Disclaimer: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Een volledig risicovrije belegging bestaat niet. BeursVandaag geeft geen beleggingsadvies. Dit artikel moet dan ook niet als zodanig gelezen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here