Koers Amazon aandeel tijdelijk terug tot steunniveau

0
338
Koersgrafiek aandeel Amazon lange termijn

Technische analyse Amazon: koers Amazon aandeel tijdelijk terug tot steunniveau

“Analisten licht teleurgesteld over de forecast voor het tweede kwartaal. Algemene verwachtingen voor gehele jaar wordt door Amazon uitgesproken als positief.”

Op 1 mei j.l. heeft Amazon een behoorlijke koersdaling laten zien. Amazon gaf aan 4 miljard dollar aan bedrijfswinst te realiseren voor het tweede kwartaal 2020. Echter, Amazon geeft duidelijk aan de gehele winst te spenderen aan de COVID-19 problemen, waaronder de veiligheid van de werknemers die in dienst zijn van Amazon en nog andere bijkomende maatregelen die Amazon gaat treffen in verband met deze caronacrisis. Het aandeel Amazon heeft op dit bericht een daling laten zien van ruim 5%. Amazon realiseerde voor het eerste kwartaal ook al een prima resultaat. Analisten op Wallstreet verwachten overigens dat Amazon een goede comeback gaat laten zien. Ook de topman van Amazon heeft laten doorschemeren klaar te staan voor ‘the big ride’.

Korte termijn technische analyse Amazon

Het aandeel Amazon heeft vanaf 15 maart j.l. een prachtige opwaartse trend laten zien tot 16 april dit jaar. Vanaf een koers van 1644 dollar heeft het aandeel Amazon onafgebroken een stijging laten zien tot 2472 dollar op 30 april dit jaar. Een koersstijging van 50%! Vanaf 15 maart dit jaar is er een consolidatietrend ontstaan na deze koersstijging van 50%. Op 1 mei j.l. reageerde beleggers teleurgesteld over de berichtgeving dat Amazon in verband met de coronavirus de nodige maatregelen moet treffen. Het aandeel zit voor de korte termijn gevangen in een range tussen 2.460 dollar aan de bovenkant en 2.200 dollar aan de onderkant. Afhankelijk van wat de beurzen gaan laten zien, is het voor een tradingopportunity interessant als het aandeel corrigeert tot steunniveau van ongeveer 2.200 Euro. Er is dan voldoende speelruimte naar boven. Een probleem ontstaat als het aandeel neerwaarts de 2.200 Euro passeert. Want dat zou betekenen dat de gehele uitbraak die startte op 2 april teniet wordt gedaan. We vallen dan gewoon terug in een nieuwe tradingrange tussen 2.000 dollar en de 2.200 dollar. Advies: wacht op nog lagere koersen en probeer te beleggen voor de korte termijn en tracht steeds kleine ritjes te pakken. De beweeglijkheid zal namelijk blijven voorlopig op alle aandelenmarkten. Het aandeel is er beweeglijk genoeg voor om dit te kunnen doen.

Koersgrafiek Amazon technische analyse korte termijn

 

Lange termijn technische analyse Amazon

Een prachtige performance heeft het aandeel Amazon laten zien, zeker dit jaar. Na een flink stijging te hebben laten zien, zien we nu de klassieke pullback, namelijk een koerscorrectie na een sterke uitbraak van een belangrijke weerstandsniveau. Voor langetermijn belegger zijn er nieuwe koopkans mogelijkheden rond de 2200 dollar. Het aandeel Amazon moet wel laten zien dat het dit niveau kan houden. Het kan voor langetermijnbeleggers een bijzonder mooi aandeel zijn. Als Amazon de 2.400 dollar niveau passeert, de oude top van 22 april, dan ligt de weg open richting de 2.600 – 3.000 dollar. Het wordt pas gevaarlijk als het aandeel neerwaarts de 2.200 dollar doorbreekt. Langetermijn beleggers kunnen nu een afwachtende houding aannemen. Het is wachten tot het aandeel een nieuwe draai maakt, want de weg ligt daarna open naar 2.400 dollar. Mocht het aandeel daarbovenuit uitbreken, dan kunnen we spreken we van hervatting van een sterke uptrend.

Koersgrafiek aandeel Amazon lange termijn

 

doorbraak van de 2.400 dollar grens, betekent sterke hervatting van een sterke uptrend.

Fundamenteel nieuws Amazon

Onderstaand de laatste berichtgeving rondom het aandeel Amazon van CNBC Television. Analisten geven hun opinie over de resultaten van Amazon. Hoe zien beleggers de laatste koersval van 1 mei j.l.? Ziehier de technische analyse Amazon update en de visie van de analisten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here