Technische analyse ASML

 

Korte termijn technische analyse update ASML: vanaf 28 oktober dit jaar is het aandeel ASML goed hersteld na de daling medio oktober vanaf 343 Euro naar ongeveer 303 Euro eind oktober dit jaar. Toch een flinke daling in korte tijd van meer dan 10%.

Een mooie inhaalslag is te zien vanaf eind oktober, waarbij een sterke koersstijging van het aandeel ASML te zien is, vanaf ongeveer 303 Euro is de koers doorgestegen naar ongeveer de huidige stand van 361 Euro. Een stijging van maar liefst 20%.

De koersverwachting van ASML voor de korte termijn

Afhankelijk hoe de technologie aandelen zich gaan voortbewegen, zal ASML alsnog een sterke hervatting van de opgaande trend kunnen laten zien. Op de lange termijn grafiek van ASML is te zien dat het aandeel geen weerstand meer zal hebben, en dus de vrije ruimte heeft aan de bovenkant.

Ondanks de sterke stijging van het aandeel ASML, rijst de vraag hoeveel potentie heeft het aandeel ASML nog heeft. We zien nog steeds krachtige opgaande trends in de gehele technologiesector. Ook de Nasdaq maakt aanstalten een doorbraak te laten zien boven de 12.080 punten. Ook bij doorbraak van dit niveau, heeft de Nasdaq index ook de vrije ruimte naar boven.

Het is nu nog te vroeg om zowel van ASML als van de Nasdaq te spreken over concrete uitbraken. We wachten dus nog even op bevestiging. Het is zeer aannemelijk dat het aandeel weer een flinke stijging kan laten zien, als het niveau van 361,15 doorbroken wordt. Het blijft een interessant moment.

De volatiliteit van technologie aandelen zijn vrij hoog in het algemeen, dus ook van ASML. Dit maakt een eventuele uitbraak zeer interessant. Mocht het aandeel ASML nog even zijwaarts bewegen, dan kan het interessant zijn om tijdens correctiemomenten tussen een range 352-355 Euro enkele longposities in te nemen.

Technische analyse ASML

Korte termijn technische analyse signalen ASML ontvangen?

Wil je up-to-date blijven van de koerstrend van het aandeel ASML?

Abonneer je op onze nieuwsbrief. Wekelijks verzorgen wij nieuws over koerstrends van aandelen en indices.

Disclaimer: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Een volledig risicovrije belegging bestaat niet. BeursVandaag geeft geen beleggingsadvies. Dit artikel moet dan ook niet als zodanig gelezen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here