Groene hypotheek Rabobank

0
663

Groene hypotheek Rabobank

Een groene hypotheek bij de Rabobank afsluiten? Mocht u een energiezuinige nieuwbouwwoning kopen, dan kunt u vanaf deze week korting krijgen op de hypotheekrente. Een Rabo Groenhypotheek is een annuiteitenhypotheek met een looptijd van maximaal 30 jaar en een rentevaste periode van 10 jaar.

Groene hypotheek Rabobank als duurzame hypotheek

Volgens het Energieakkoord zou in Nederland alle woningen energieneutraal moeten zijn vanaf 2050. Dat betekent dus ook dat in de toekomst alle nieuwbouwwoningen energieneutraal moeten zijn. Steeds meer banken zien deze ontwikkelingen als een interessante kans om een bijdrage hierin te leveren.

Groene hypotheek ABN Amro, Triodos Bank en ASN

Er zijn meerdere banken die “groene” initiatieven aan het ontwikkelen zijn. U krijgt bijvoorbeeld korting op uw hypotheekrente als u een huis hebt met een gunstige energielabel. Bij de ABN Amro krijgt u tijdelijk een rentekorting. Er zijn momenteel meerdere banken die het aanbieden van een groene hypotheek overwegen, zoals bijvoorbeeld de Volksbank, SNS Bank en Regiobank.

Wat is een groene hypotheek?

Het grote voordeel van een groene hypothee s dat u aandacht besteedt aan het milieu en u daardoor ook nog goedkoper uit bent met uw hypotheek. U kunt een hogere lening en een hogere hypotheek verkrijgen als u uw bestaande woning energiezuinig maakt. U wordt als het ware beloont voor het feit dat u energiebesparende maatregelen neemt. Een hypothecair krediet zoals een Groen Hypotheek biedt u dus veel voordelen. Let er wel op dat er ook strenge eisen gesteld wordt als u dergelijke hypotheekaanvraag doet bij een bank. Als uw huis namelijk voldoet aan de gestelde eisen, dan ontvangt u een Groenverklaring en deze heeft een geldigheid van maximaal 10 jaar. Dit geldt voor een bestaande woning. Bij een nieuwbouwwoning moet de aanvraag zijn gedaan voordat de bouw vanaf de begane grond is gestart.

Duurzame hypotheekvormen

Duurzame hypotheken wordt steeds populairder. Voor u kleeft er altijd een voordeel, namelijk de extra korting. Welke hypotheekvormen bestaan er eigenlijk?

  • duurzame hypotheek
  • groene hypotheek
  • klimaathypotheek

Laat u zicht altijd goed informeren over de mogelijkheden. Het is immers een interessante kans om dit als lening duurzame energie aan te vragen zodat u daar zelf voordeel bij hebt, maar ook een steentje bijdraagt aan het milieu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here