Wat heeft de Nasdaq dit jaar een ongelooflijke prestatie laten zien! Op 23 maart dit jaar zagen we een dieptepunt op 6.650 punten. Sindsdien heeft de Nasdaq een ongelooflijke performance laten zien. Dus in nauwelijks drie maanden een stijging van meer dan 50%!

Hoe ligt de Nasdaq er technisch voor?

Breekt de Nasdaq de pyschologische grens van 10.000? 

Het mag duidelijk zijn dat we te maken met een historisch hoogtepunt. De winstverwachting van de meeste techbedrijven blijft op een hoog niveau. Ga je als belegger de keuze maken uit bedrijven die halfgeleiders produceren, of aandelen uit de software industrie, chipmakers of misschien bedrijven die zich meer bevinden in de infrastructuur? Als belegger zou je er nu goed aan om te kijken welke achterblijvers er zijn.

Want op de Amerikaanse markt zijn er voldoende aandelen te vinden die je nog op aantrekkelijke niveau’s kunt kopen. Nu blijft de spannende vraag: gaat de Nasdaq de komende dagen de 10.000 punten doorbreken? En blijven we ook daarna doorstijgen? Een spannende ontwikkeling… maar voorlopig blijft de vraag groot voor dit soort aandelen. Technologie is nu eenmaal een sector waar we in de toekomst niet meer onderuit kunnen komen.

Kijk naar de onderste grafiek. Dit is de Nasdaq ten opzichte van de brede Amerikaanse index S&P500. Zelfs ten opzichte van deze brede index heeft de Nasdaq jaar in, jaar uit, een outperformance laten zien. Niet alleen is de S&P 500 index zo hard gestegen, maar uit deze grafiek blijkt dat als je alleen al technologie aandelen gekocht zou hebben een paar jaar geleden, dat je nu een stevige winstgroei had gerealiseerd op je portefeuille.

Welke aandelen zijn nu in de spotlight?

In onderstaande video zie je de update van 9 juni 2020 waarin men spreekt over de ontwikkelingen op de Amerikaanse beurs. Is het gerechtvaardigd dat de technologie beurs zo hard is gestegen? Of hebben we te maken met een volgende extreme waarderingen? Bekijk de update van vandaag. De volgende aandelen worden besproken:

  • Facebook
  • Netflix
  • Wingstop

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here