AEX lange termijn grafiek

0
1178
AEX lange termijn grafiek

Stand AEX vandaag: 569,63. Vanaf 2009 heeft de AEX een sterke opmars laten zien. De stand van de AEX was intraday zelf nog 199 punten en dat was het ideale moment om in te stappen. We bespreken nu wat gedetailleerder de AEX lange termijn grafiek.

We hebben nadien ook flinke koerscorrecties gezien van de beursindex. Op de AEX lange termijn grafiek zien we dus dat de index nog steeds beweegt in een opgaande trend.

Flinke koerscorrecties hebben we gezien in 2011, 2015, 2018 en dit jaar zoals je in de AEX grafiek ziet. De bullmarkt die in 1982 begon, duurde voort tot 2000. De hoogste stand AEX was in 2000, toen stond de beursindex op 702 punten. We hadden toen te maken met een gigantische zeepbel en overwaardering van de internetsector. AEX beleggen door middel van bijvoorbeeld langetermijn opties op de AEX, of een ETF op de AEX had ook dit jaar kunnen zorgen voor een prachtig resultaat. Je had met de AEX bedrijven in ieder geval een betere performance kunnen behalen dan bijvoorbeeld obligatie beleggingen.

We zoom nu in wat we voor beursverwachting hebben van de AEX voor de korte termijn.

Korte termijn analyse AEX

De beursverwachting voor de korte termijn is nog lastig om te voorspellen. De AEX beursindex heeft vanaf maart tot en met juni dit jaar een prachtig resultaat laten zien. Eigenlijk zien we dat vanaf juni de beurs heeft getracht de uptrend te continueren, maar in juni hebben we de top van 568 niet kunnen doorbreken.

De index is teruggevallen maar in beperkte mate. De beurs maakt nu weer aanstalten om een aanval te open op weerstandsniveau van 568. Uit veel beursgrafieken van diverse aandelen, blijkt dat aandelen in de technologiesector bijvoorbeeld, maar ook aandelen uit de financiële hoek, technisch gezien nog steeds in opgaande trends bewegen.

 

AEX lange termijn grafiek

Er zijn nu 2 scenario’s mogelijk;

  • De AEX index kan in staat zijn om nog een prachtige beweging naar boven te maken. Dit zou betekenen een doorbraak van weerstandsniveau 568 met een koersdoel van rond de 630 punten, dat was de top van februari dit jaar
  • De beurs verzwakt en glijdt naar de bodem van 520 punten van juni dit jaar. Dit betekent nog niet dat de beurs in een gevarenzone zit. Pas daaronder is de valluik open en kan de beurs terugzakken tot 500 punten.

Samenvattend kunnen we concluderen dat het spannend wordt de komende dagen. Ondersteund door goede economische cijfers, zoals we vorige week hebben kunnen zien, waarbij het aantal banen in Amerika flink was toegenomen, kan de AEX alsnog flink doorstijgen in de komende zomermaanden. Als de economische berichten zich positief blijft ontwikkelen in Amerika, dan zullen we de Dow Jones en S&P 500 index verder zien stijgen. De technologie aandelen zijn in Amerika vrij sterk te noemen. Die zullen zeker het voortouw gaan nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here