Actuele spaarrente banken vergelijken

0
750

Actuele spaarrente banken vergelijken

De actuele spaarrente van banken vergelijken is wat men tegenwoordig veel bezighoudt. We sloten af met een gemiddelde van 0.45% over 2016, terwijl de rente nog ongeveer 0.8% was. Dit blijkt uit de Spaarrente Barometer van onderzoeksinstituut MoneyView. We zagen over 2015 ook een behoorlijke daling van maar liefst 30%.  Het aantal rentewijzigingen bedroeg in het eerste kwartaal 43 wijzigingen, in oktober tot en met december waren dat er 30. Al met al zijn de rentewijzigingen in het vierde kwartaal van 2016 afgenomen.

Rentetarieven in 2016 gehalveerd

De rente is historisch flink gedaald tot onder de 1 procent. Het vermogen groeit dus niet als je ook nog eens 1,2% vermogensbelasting moet betalen. Kort gezegd, de waarde van je vermogen gaat eerder achteruit dan voorruit. Actuele spaarrente van banken vergelijken blijft een regelmatige bezigheid van menig Nederlander. De vraag is echter tot hoever blijft de rente dalen en hoe lang duurt het nog? Blijft de trend neerwaarts of zal er op een gegeven moment sprake zijn van een ommekeer. Voor 2017 een interessante ontwikkeling om te blijven volgen. Bij banken heb je aan de andere kant weer een mogelijkheid om goedkope kredieten te verkrijgen, dat is echter weer een voordeel. Het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft ervoor gezorgd dat we nu in een positie zitten waarbij we niet weten welke gevolgen dit uiteindelijk heeft, zeker als de rente een definitieve ommekeer maakt. Er zijn momenteel argumenten aan te wijzen die zowel hogere rentes als lagere rentes tot gevolg heeft. Dat maakt het momenteel lastig een redelijke voorspelling te kunnen doen. Actuele spaarrente van banken vergelijken blijft dus een must om het optimale te benutten.

Sparen of beleggen?actuele-spaarrente-banken-vergelijken-1

Spaarders vragen zich steeds meer af hoe ze hun vermogen renderend kunnen maken. Een andere mogelijkheid die vaak wordt aangedragen is het spaargeld te gebruiken om het huis af te lossen. Dit scheelt echter ook in het te betalen vermogensrendementsheffing. Toch kan het interessant een stuk van het vermogen te gaan gebruiken om te beleggen. De lage rentestand kan nog van langere duur zijn, en bij een goed gespreide portefeuille, kun je de kans op een hogere rendement aanzienlijk verhogen. Heb je een beleggingshorizon van minimaal 10 jaar, dan is het aan te raden deze keuze in overweging te nemen. Momenteel hebben Nederlanders gezamelijk totaal 360 miljard euro op spaarrekeningen staan. Dat is omgerekend zo’n 20.000 Euro per gezin.

Inflatie 0.3% in 2016, laagste sinds 1987

In het afgelopen jaar kwam de inflatie uit op gemiddeld 0.3%. Sinds 1987 is dit de laagste prijsstijging, aldus het CBS. Over het algemeen bleek de stijging niet of nauwelijks zichtbaar te zijn in veel consumentenprodukten. De prijsstijging van diensten was de laagste sinds 2006.
Volgens het CBS stegen de cao-lonen met 1.9% en zijn voor het tweede jaar op rij sterker gestegen dan de inflatie. De stijging van de lonen zien we het minst terug in de financiële dienstverlening (0,9%) en het meest bij de overheid (3.9%).

Overzicht actuele spaarrente banken vergelijken

Wil je weten hoeveel rente je kunt ontvangen bij verschillende instanties? Bekijk de volgende link:

http://www.spaarrente.nl/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here